Hotels in PolandHoteleMotelePensjonatyDomy wczasowePa艂aceRezydencjeZajazdyZamkiPolish Hotels

Nowe twarze za sterem kuchni Hotelu Marriott w Warszawie


Ster kuchni w hotelu Marriott od 1 pa藕dziernika br. obj膮艂 nowy Szef - Pawe艂 Ka艂uski. Na pok艂ad do艂膮czy艂 równie偶 Krzysztof Tarabasz, Ekspert Kulinarny, odpowiedzialny za kreowanie nowych rozwi膮za艅 we wszystkich restauracjach hotelu.

Pawe艂 Ka艂uski karier臋 w gastronomii  rozpocz膮艂 w hotelu Victoria Intercontinental w Warszawie. Du偶y wp艂yw na jego gotowanie mia艂y szkolenia u kucharzy z legendarnej hollywoodzkiej restauracji Spago, którzy szkolili personel restauracji Malibu, w której pracowa艂. W 1998 zosta艂 zwyci臋zc膮 dwóch presti偶owych konkursów:  L’art de cuisine Martell i Toques Vertes Bonduelle. 

W kolejnych latach pe艂ni艂 obowi膮zki szefa kuchni w hotelach Hyatt i Radisson SAS. W Radissonie wspó艂pracowa艂 z Henry Chebaane - designerem specjalizuj膮cym si臋 w opracowywaniu konceptów restauracji na ca艂ym 艣wiecie. Henry wywar艂 du偶y wp艂yw na moje podej艣cie do pracy. Rysowa艂 bardzo spójn膮 wizj臋 nowych miejsc, które tworzy艂. T艂umaczy艂 mi, 偶e ka偶de danie powinno nie艣膰 pewien  przekaz, który odczyta klient. Szef kuchni nie mo偶e i艣膰 na 偶ywio艂, ale mie膰 precyzyjn膮 wizj臋 rezultatu i smaku do którego d膮偶y. D艂ugo obmy艣lam koncepcj臋 ka偶dego dania: szkicuj臋 w g艂owie obraz jego prezentacji na talerzu i wyobra偶am sobie smak. Potem eksperymentuj臋 jakimi 艣rodkami go osi膮gn膮膰. – mówi o sobie Pawe艂 Ka艂uski.

Po wielu latach pracy w sieciach hotelowych, Pawe艂 rozpocz膮艂 wspó艂prac臋 z Magd膮 Gessler przygotowuj膮c otwarcie restauracji Ale Gloria!, Beluga i Czaj. Nast臋pnie obj膮艂 stanowisko szefa kuchni w  hotelu SPA Holiday Inn w Józefowie a potem w najwi臋kszym kompleksie hotelowym Warszawianka w Jachrance.

Jako szef kuchni mia艂 okazj臋 gotowa膰 dla Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej, polityków  i gwiazd show businessu. Uczestniczy艂 w licznych warsztatach zawodowych i szkoleniach  we Francji i Belgii m.in. u legendarnego Yves’a Mattagne szefa wielokrotnie nagradzanej restauracji Sea Grill w Brukseli.  Jego przepisy by艂y prezentowane mi臋dzy innymi w miesi臋czniku Kuchnia w ramach cyklu Szko艂a Mistrza oraz w prasie bran偶owej. By艂 wielokrotnie go艣ciem programów telewizyjnych i jurorem w konkursach kulinarnych.

Z biegiem czasu, po zach艂y艣ni臋ciu si臋 kosmicznymi technologiami i egzotycznymi surowcami, typowym na pocz膮tku zawodowej drogi, ka偶dy szef kuchni dochodzi do prostej prawdy: najbardziej wyrafinowana  jest prostota. Sercem pracy szefa kuchni musi by膰 doskona艂y produkt: 艣wie偶a ryba z dobrej hodowli, znakomity stek, aromatyczne 艣wie偶e zio艂a. Nasze zadanie to nie zepsu膰 naturalnej doskona艂o艣ci.  – podkre艣ala nowy Szef Kuchni hotelu Marriott, Pawe艂 Ka艂uski.

Krzysztof Tarabasz swoj膮 karier臋 rozpocz膮艂 w 2008 r. w kuchni hotelu Hilton w Amsterdamie. Przez ostatnie 5 lat swoje kulinarne pasje ralizowa艂 w luksusowym pi臋ciogwiazdkowym hotelu Okura Amsterdam, nale偶膮cym do sieci The Leading Hotels of the World. Hotel Okura szczyci si臋 3 restauracjami nagrodzonymi przez przewodnik Michelin, a  jedna z tych restauracji - Ciel Bleu otrzyma艂a a偶 2 gwiazdki w tej presti偶owej klasyfikacji.

Wspó艂praca z restauracjami, które zosta艂y wyró偶nione przez inspektorów Michelin to niesamowite do艣wiadczenie. Dzi艣 z dum膮 stwierdzam: tak! jestem ekspertem kuchni innowacyjnej i eleganckiej! Jedzenie jest dla mnie czym艣 szczególnym, czym艣 do czego zawsze podchodz臋 emocjonalnie.  I w艂a艣nie takim stylem kuchni, i z takim podej艣ciem, b臋dziemy zabiera膰 naszych klientów w wyj膮tkow膮 podró偶 kulinarn膮.- stanowczo stwierdza Krzystof Tarabasz, Ekspert Kulinarny w hotelu Marriott w Warszawie.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawarto艣ci strony lub jej cz臋艣ci bez zgody w艂a艣ciciela portalu jest zabronione.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /include/adnet_bbelements_code_scripts.php on line 16