Mariusz Kucharczak na straży kuchni Grupy Leo
Listopad 2017 to miesiąc zmian i nowych rządów gastronomicznych w obiektach grupy Grupy Leo - Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Hotel Tumski, Barka Tumska, Karczma Młyńska. Od listopada Szefem Kuchni w tych restauracjach jest Mariusz Kucharczak, który gastronomię zna od podszewki, a jego konikiem jest polska kuchnia tradycyjna. Jego dania oczarują i zaskoczą nie jednego z Was, a także pokażą, że regionalne i tradycyjne dania można przestawić w bardzo innowacyjnym i pomysłowym wydaniu.
Mariusz Kucharczak pochodzi z Wielichowa i od ponad 18 lat pracuje w zawodzie. Szkołę zawodową o profilu kucharz ukończył w Grodzisku Wielkopolski. Jak sam mówi: Podczas pracy używam tradycyjnych jak i nowoczesnych technik gotowania dzięki czemu przedstawiam kuchnię polską w nowoczesnej odsłonie. Dania podaję nie tylko na talerzach, ale wykorzystuję do tego również drewno, kamienie, siano, muszle, rośliny z naszej szklarni i ogrodu oraz wszystko, co można znaleźć w lesie, czy na plaży.
W pracy zawodowej poszerzał swoją wiedzę poprzez staże w restauracjach takich jak: Atelier Amaro, Senses czy Aruana w Hotelu Narvil. Dotychczas jego największe osiągnięcia to tytuł SZEFA KUCHNI TRADYCYJNEJ i jedna czapka od przewodnika Gaullt&Millau, wyróżnienie w konkursie na Wielkopolskiego kucharza roku oraz podwójne podium w konkursie Wine & Food Noble Night za przystawkę i danie główne (dwa trzecie miejsca).
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.